CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Piyango’nun Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’lik ikramiyesinin SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması için çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, ”Kaynak hazır. Gelin o parayı çocuklarımızın sağlığı için kullanalım” dedi.
Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye 9-8-8-4-7-5-7 rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet ederken, satılmayan diğer üç çeyrek biletin 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu’na kaldı.
Kılıçdaroğlu’nun kampanyayla ilgili paylaşımı şöyle:
”SMA hastası çocuklarımızı ve ailelerini yıllardır oyalıyorsunuz, oysa sosyal devlet sorun çözen devlettir. Kaynak hazır! Gelin o parayı çocuklarımızın sağlığı için kullanalım. Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ? SMA hastası çocuklarımız için kullanılsın!”
KAYNAK:CUMHURİYET